YouTube’tan Nasıl Para Kazanılır?

Özellikle son 10 yılda, alışık olduğumuz para kazanma yolları dışında birçok farklı iş ile para kazanma fırsatları ortaya çıkmıştır. Yaygın bir video paylaşım sitesi olan YouTube, paylaşılan videolardan kanal sahiplerine izleme başına ve reklam gösterim başına ödeme yapmaktadır. Birçok farklı yaştan ve meslek grubundan insanın sadece kanal kurarak ve YouTube kanallarına video yükleyerek para kazanabilmektedir. Böylece YouTube tüm dünyada senelerdir hızlı bir şekilde yayılmaya ve büyümeye devam etmektedir. Hal böyle olunca da sık sorulan soruların başında youtube’tan nasıl para kazanılır geliyor.

YouTube Nedir?

YouTube, Steve Chen, Chad Hurley ve Jawed Karim isimleri tarafından eğlence ve bilgilendirme amacıyla kurulmuştur. YouTube kısa süre içerisinde tüm dünyanın ilgisini çekmeye ve herkes tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya, aynı zamanda bir para kazanma kapısı olmaya başlamıştır. YouTube web sitesi veya uygulaması ile herhangi bir bilgi hakkında edinmek istediğiniz bir videoya ulaşabilir, müzik dinleyebilir veya çoğu filmi ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz. Düşünebileceğiniz her konuda sonsuz çeşitlilikte içeriğin yer aldığı YouTube, sektörde yıllar boyunca stabil bir çizgi izledikten sonra içerik üreterek platformda yayınlayan kişiler için bir meslek yarattı; YouTuber.

Dünyanın her bir köşesinden gelen farklı içerik üreticileri, yaptıkları ve yapmaktan zevk aldıkları eğlenceli içerikleri platforma yükleyerek, bunu bir para kazanma yoluna çevirmeye ve kendilerine bir gelir kaynağı oluşturmaya başladılar. Her meslek şartlarında olduğu gibi, youtube’tan nasıl para kazanılır sorusu sizin için önemliyse hemen para kazanma özelliğini açmak için bazı şartlar yerine getirilmelisiniz.

YouTube Para Kazanma Özelliğini Aktifleştirmek İçin Şartlar

Bu dört şartı sağladığınızdan emin olduktan sonra, youtube’tan nasıl para kazanılır diye soruyor para kazanma amacı güdüyorsanız, üreticilerinin YouTube’dan gelir elde etmesini sağlayan YouTube İş Ortağı Programı’na başvurarak kabul sürecinizi başlatabilirsiniz. Başvurunuzu göndermeyi tamamlandıktan ve YouTube İş Ortağı Programı’na ulaştığı zaman, başvurunuz incelenecek ve hesabınızı açtığınız andan itibaren başvuruyu yolladığınız ana dek ürettiğiniz içerikler incelenecektir. Eğer kanalınız hem para kazanma politikasına hem de topluluk kurallarına uyuyorsa, hiçbir sorun yaşamadan ilerleyen vakitlerde para kazanmaya başlayabileceksiniz.

Kanalınız İncelenirken Dikkat Edilecek Hususlar

İnceleme ekibi, kanalınızın tümünü ve içeriklerinizi oluşturan temayı kontrol edip, Youtube için verilen şartlara uyduğunu da denetledikten sonra sonra para kazanma özelliğinizin açılması için onay verecektir.

YouTube İş Ortağı Programı’na kabul edilmek, çıkacağınız yolun en önemli adımlarından biri olacaktır. YouTube İş Ortağı Programı kapsamında üreticiler güvenli bir şekilde para kazanmaya başlayabilir, aynı zamanda istedikleri zaman e-posta üzerinden destek alabilir ve içeriklerinin korunmasını sağlayacak bazı araçlara destek yoluyla ulaşabilirler. YouTube İş Ortağı Programı’nın en önemli şartlarından biri, topluluk kuralları ve hizmet şartlarına eksiksiz bir şekilde uymak ve bahsettiğimiz AdSense program politikalarını da içeren para kazanma politikasını harfiyen takip etmektir. Bu politikalar, kanalınızın tamamı için geçerli olacaktır. İş ortağı programına daha kolay ve güvenli yoldan katılmak için YouTube Hizmetleri adresine göz atın.

YouTube son zamanlarda youtube’tan nasıl para kazanılır sorusu herkes tarafından sorulmaya başladı, hal böyle olunca rekabet arttı. Ancak, spam yapan kullanıcıları, nefret içeriği kullanan içerik üreticilerin ve bu kötü niyetli üreticilerin kaliteli işler yapan kanallardan yararlanmasını önlemek için uzun süreli ban uygulamasını getirdi. Bu sayede kaliteli içerik üreticileri ve iş sahipleri, azalan video rekabeti ile kolay ve kanallarında zahmetsiz bir şekilde para kazanmaya başladılar. Bunun nedeni ise YouTube izleyici kitlesinin doğru videoyu bulmasının kolaylaşmış olmasıdır. YouTube, içerik üreticilerinin refahını gözetmek durumundadır.

YouTube Üzerinden Para Kazanmanın En Kolay Yolları

4.2/5 - (13 Oy)
Exit mobile version